Vine a gaudir del turisme cultural per la Cerdanya
Vine a gaudir del turisme cultural per la Cerdanya
Practica el turisme cultural per la Cerdanya i descobreix el ric patrimoni cultural i històric de la comarca. Rutes per descobrir la seva història.

El turisme cultural per la Cerdanya et permetrà conèixer el ric patrimoni històric i artístic d’aquesta comarca. Descobriràs la seva densa arquitectura religiosa romànica, així com un bast patrimoni cultural i etnogràfic nodrit al llarg dels anys i que ha anat atorgant una identitat i valors propis a tota la zona.

La Cerdanya va ser trencada a partir del Tractat dels Pirineus, del 1659, on l’Estat espanyol i el francès es van repartir aquesta unitat natural. Posteriorment, va ser fraccionada entre la província de Lleida i Girona. Puigcerdà és la capital de la comarca.

La història de la Cerdanya comença amb l'assentament de comunitats primitives. Posteriorment, també hi van viure romans i àrabs, fins que es van instaurar els regnes cristians i els comtats, al segle VIII.

Al llarg de la història les baralles a les comarques pirinenques han estat constants, fins que a finals del segle XIX s’estableix la delimitació definitiva de la frontera. El gran canvi social i econòmic de la comarca va arribar a finals del segle XIX, quan la zona es va convertir en destí turístic.

Nombroses famílies benestants van escollir la zona per estiuejar i van promoure la construcció d'habitatges notables, que avui dia són punts d’interès cultural i turístic.

Tots aquests esdeveniments i fites històriques han definit aquest territori i la gent que hi habita, en els aspectes socials, culturals i econòmics.


Turisme cultural per la Cerdanya: les millors rutes per conèixer-lo


A continuació et proposem algunes rutes culturals per la Cerdanya per conèixer i descobrir el ric patrimoni històric de la comarca:

1. Itinerari romànic: de Bellver de Cerdanya a Bolvir
Un recorregut que podràs fer amb cotxe i que et descobrirà els pobles i els indrets de la Baixa Cerdanya amb presència d’arquitectura romànica. Un itinerari de 36 km on coneixeràs esglésies romàniques d’una gran bellesa arquitectònica i la naturalesa de la zona.

2. Caminada de Llívia a Puigcerdà
Ruta de senderisme circular de 15 km i de dificultat baixa. Un recorregut que va des de Llívia fins a Puigcerdà passant pels petits pobles d’interès cultural d’Ur, Guingueta d'Ix i Onzès. Una ruta molt interessant des del punt de vista paisatgístic, històric i cultural.

3. Via del Romànic: itinerari per Urtx
La Via Romànica és una ruta transfronterera del romànic pirinenc de 35 km. És un recorregut que va des de Perpinyà fins a Bassella, a l’Alt Urgell. Et recomanem que facis una part d’aquesta ruta per descobrir la història de la Cerdanya.

Vine a fer turisme cultural per la Cerdanya i descobreix el seu ric patrimoni artístic i històric. Fes ja la teva reserva a l’Hotel del Prado i allotja’t en un establiment que ofereix tots els serveis i comoditats perquè puguis gaudir dels teus dies de vacances. Un allotjament perfecte per a ser el punt de partida a totes les teves excursions per la comarca.

Blog