La Fira de les Ànimes de Puigcerdà
La Fira de les Ànimes de Puigcerdà
Un cap de setmana ideal per a tota la Família

El 28 i 29 d’octubre arriba a Puigcerdà una de les festes més esperades a la Cerdanya, la Fira de les Ànimes. Aquesta festa, que ja ha estat consolidada al llarg dels anys, és una celebració que captiva grans i petits en una nit màgica i terrorífica plena de cultura popular. La seva arribada coincideix amb l'inici de la tardor a la Cerdanya, amb els dies que es fan més curts i les nits que es tornen més fosques, creant un ambient molt especial i inclús amb una mica de por.

La Nit d'Ànimes

La Nit d'Ànimes té les seves arrels en una tradició religiosa que ha perdurat durant segles i l'impacte d'algunes celebracions anglosaxones que s'han incorporat progressivament a la nostra cultura. Fa més de 10 anys, el Grup de Recerca de Cerdanya va iniciar la recuperació d'aquesta festa que havia quedat oblidada dins de la cultura popular catalana. Aquesta recuperació ha fet que la Nit d'Ànimes sigui ara una data fixa al calendari, esperada amb il·lusió per a tots els habitants de la Cerdanya.

Els Espantanens

En la nit del 28 d’octubre, els espantanens prenen el centre de l'escenari. Aquest conjunt de personatges, propis del folklore català, fan estremir de por i alhora riure els més petits i les més petites de la comarca. Amb noms com en Rosegacebes, en Papassa, la Fou, en Banya Verda, el Peirot, i fins i tot la Mort, aquests éssers terrorífics donen vida a una cercavila que us farà passar un temps ple de diversió.

El Grup de Recerca de Cerdanya ha treballat a fons per donar forma a aquests personatges oblidats, creant una experiència que combina el terror amb l'entreteniment.

L'Hotel del Prado: La teva millor estada a Puigcerdà

Si esteu planejant una visita a Puigcerdà per a la Fira de les Ànimes i busqueu l'allotjament perfecte per a la vostra família, l'Hotel del Prado és la vostra millor opció.

Situat a tan sols 5 minuts del centre de Puigcerdà, l'Hotel del Prado és l'allotjament perfecte per a tots aquells que desitgen gaudir d'aquesta regió. La nostra ubicació és ideal per explorar la natura del voltant i no perdre’t cap detall de la Fira de les Ànimes.

L'Hotel del Prado és molt més que un simple hotel. És un refugi acollidor i familiar que us farà sentir com a casa. L’entorn està envoltat de jardins, així com un parc infantil per als més petits. A més, l'exterior compta amb una zona de spa, una piscina climatitzada oberta gairebé tot l'any i una pista de tennis disponible per a tots els clients.

El restaurant de l'Hotel del Prado ofereix una selecció de plats típics de la cuina catalana, preparats amb els millors productes de la regió i acompanyats d'una àmplia selecció de vins.

Vine a gaudir de Puigcerdà i les seves activitats, t’esperem!

Blog