La gastronomia a la Cerdanya es caracteritza per disposar d’un gran nombre de productes i elaboracions autòctones, gràcies a la seva situació geogràfica i clima. La cuina de la comarca és molt variada i ofereix una rica oferta de plats típics i tradicionals, elaborats amb productes que provenen de l’hort, l’aviram, la ramaderia i la caça, sempre de temporada.
A continuació enumerem alguns dels plats típics de la gastronomia de la Cerdanya que podràs degustar si vens a la comarca:
1. Trinxat
El trinxat és, sens dubte, el plat de la Cerdanya més conegut a tot el territori. Es tracta d’una elaboració feta amb cols d’hivern, patates i cansalada. És un plat que es serveix calent i que sovint es passa per la paella amb uns grans d’alls.
2. Tiró amb naps
Una altra preparació típica de la gastronomia de la Cerdanya és el tiró amb naps. És un plat tradicional de la diada de Tots Sants i consisteix en tiró (ànec), naps i un sofregit de ceba, all i vi blanc.
3. Conill amb cremalloles
El conill amb cremalloles és un plat típic de la tardor. El conill és enfarinat i fregit en una paella, amb un sofregit amb bolets de cocció lenta. Un plat exquisit pels paladars més exigents.
4. Sopes d'all
Un altre de plat típic de la Cerdanya són les sopes d’all. Una elaboració molt senzilla i que es consumeix durant els dies de més fred. Està fet de pa, alls, oli i aigua bullent. Un plat que et fa entrar en calor al moment.
Gastronomia a la Cerdanya: els restaurants més tradicionals
Si vens a la Cerdanya i vols provar l’autèntica gastronomia de la comarca, et recomanem que visitis restaurants que ofereixin una cuina tradicional de la zona. A continuació et diem establiments on podràs tastar alguns dels plats que hem mencionat:
Restaurant Hotel del Prado
El restaurant de l’Hotel del Prado és tot un referent de la cuina cerdana. Compta amb el reconeixement d’"Hotel Gastronòmic" atorgat per la Generalitat de Catalunya. La seva proposta gastronòmica es basa en plats tradicionals amb tocs moderns.
Restaurant La Borda del Ceretà
Situat als afores de Puigcerdà, un dels seus plats estrella són els arrossos de muntanya de la Cerdanya que preparen i que ells en diuen “arrossos a la llauna” i que se serveix directament a les mateixes safates on el cuinen.
Restaurant Taverna del Call
També a Puigcerdà, és un altre clàssic de la cuina tradicional de muntanya. Podràs tastar diferents plats típics de la zona i també plats més moderns.
Vine a degustar la gastronomia a la Cerdanya i descobreix la cuina tradicional de muntanya. Fes ja la teva reserva a l’Hotel del Prado i gaudeix de la comoditat d’allotjar-te en un hotel familiar i acollidor i que ofereix un restaurant que és tot referent en la cuina tradicional cerdanya.